Producenci

Auna - Eliksir nawilżający do skóry tłustej, mieszanej, trądzikowej i problematycznej 30 ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 39,90 zł 39.90
ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Auna
Kod produktu: AU-002

Opis

Eliksir nawilżający do tłustej, mieszanej, trądzikowej i problematycznej skóry twarzy, z polskiej manufaktury AUNA - 30 ml

Nawilżający eliksir do twarzy Auna działa na skórę nawilżająco, normalizująco, regenerująco i wzmacniająco.

Eliksir nawilżający z manufaktury Auna to suchy olejek do cery tłustej, skłonnej do niedoskonałości, trądzikowej, błyszczącej się i problematycznej. Błyskawicznie się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Pomaga w odnowie naskórka, walczy z zaskórnikami, normalizuje aktywność gruczołów łojowych i wydzielanie sebum, ma właściwości antybakteryjne i aseptyczne. Zmiękcza i wygładza skórę, utrzymując odpowiedni poziom nawilżenia. W środku znajdziecie pływającą trawę cytrynową o właściwościach rozjaśniających. 

Działanie:

  • normalizuje aktywność gruczołów łojowych i wydzielanie sebum
  • ma właściwości antybakteryjne i aseptyczne
  • zmiękcza i wygładza skórę
  • utrzymuje optymalny poziom nawilżenia
  • odżywia i rewitalizuje
  • koi i łagodzi podrażnienia
  • działa przeciwzapalnie i wzmacnia skórę
  • wspomaga procesy regeneracji

Nawilżający eliksir do twarzy, marki AUNA, zawiera macerat z krwawnika, olej konopny, arganowy i z czarnuszki, trawę cytrynową i pomarańczowy olejek eteryczny.

Eliksir do twarzy to kosmetyk na bazie naturalnych roślinnych surowców o silnym działaniu, dlatego w razie wystąpienia alergii zaprzestań używania produktu.

Eliksir Auna jest kosmetykiem wegańskim

Składniki aktywne eliksiru nawilżającego Auna:

  • Olej z pestek winogron & ekstrakt z krwawnika - działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i antyoksydacyjnie. Polecany jest do pielęgnacji cery problematycznej, mieszanej, tłustej, trądzikowej oraz naczynkowej. W maceracie z krwawnika znajduje się bogactwo substancji aktywnych rozpuszczonych w oleju z pestek winogron: flawonoidy, poliyny, cholina, fitosterole, azulen, cyneol, limonen, α-pinen, β-pinen, borneol, octan bornylu, terpineol, sabinen, tujon, izoartemizja, kamfora, kariofilen, prokamazuleny. Macerat z krwawnika działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, dlatego zalecany jest w kosmetykach o działaniu oczyszczającym i antyspetycznym. Macerat z krwawnika wykazuje także działanie ściągające. Wynika ono z obecności tanin w kwiatach krwawnika. Taniny pokrywają zewnętrzną warstwę skóry lub błon śluzowych i chronią głębsze warstwy skóry przed uszkodzeniem oraz pobudzają regenerację poparzonych lub zranionych tkanek. Macerat z krwawnika wykazuje także działania pośrednio nawilżające. Jest składnikiem warstwy okluzyjnej, która tworzy się po nałożeniu kosmetyku. Macerat z krwawnika polecany jest często do pielęgnacji cery problematycznej, mieszanej, tłustej, trądzikowej oraz naczynkowej.
  • Olej konopny - polecany jest do kosmetyków o działaniu przeciwstarzeniowym, przeciwzapalnym, naprawczym i ujędrniającym. Pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Redukuje ucieczkę wody przez skórę, ma właściwości przeciwzapalne oraz pomaga w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, ze zmianami. Olej konopny dobrze sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, ale też mieszanej i normalnej.
  • Olej arganowy - jest doskonały na suchą i starzejącą się skórę, chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek. Proces tłoczenia na zimno świeżych orzechów sprawia, że oprócz nienasyconych kwasów tłuszczowych, których zawartość w oleju wynosi prawie 80% występują również składniki biologicznie czynne takie jak tokoferole, skwalen, alkohole trójterpenowe, fitosterole, karotenoidy. Olej arganowy poprawia elastyczność, pośrednio nawilża, opóźnia procesy starzenia się skóry, działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia i chroni skórę.
  • Olej z czarnuszki - to jeden z najbardziej cenionych olejów w kosmetologii. Najaktywniejszym składnikiem oleju z czarnego kminku jest tymochinon o właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych i przeciwartretycznych, co potwierdzono w licznych badaniach. Polecany do skóry dojrzałej, trądzikowej i alergicznej. Pomaga w leczeniu łuszczycy, wyprysków i suchej skóry. Olej z czarnego kminku błyskawicznie się wchłania i zmiękcza skórę dzięki bardzo dużej zawartości kwasów omega-6 i omega-9 (odpowiednio 55% i 24,7%). Działanie przeciwzapalne wykorzystuje się w terapii łuszczycy i wyprysków, a antyoksydacyjne w kosmetykach przeciwstarzeniowych. Dowiedziono ponadto, że tymochinon jest skuteczny w leczeniu alergii. Olej z czarnego kminku działa również przeciwgrzybiczo. Stosowany w maściach hamuje rozwój dermatofitów porównywalnie do gryzeofulwiny (syntetycznego leku p/grzybiczego). Udowodniono także jego działanie przeciwbólowe, przeciwgorączkowe i przeciwmikrobowe. 
  • Witamina E
  • Olejek eteryczny pomarańczowy
  • Trawa cytrynowa

Skład INCI:

Vitis Vinifera Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Nigella Sativa Seed Oil, Achillea Millefolium Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Limonene*, Citral*, Cymbopogon Flexuosus Leaf

* Składnik olejku eterycznego

Przeznaczenie:

Do każdego rodzaju skóry, szczególnie cery tłustej, łojotokowej, mieszanej, skłonnej do niedoskonałości, trądzikowej, błyszczącej się i problematycznej. 

Efekt stosowania:

Skóra pozostaje wzmocniona, optymalnie nawilżona, odżywiona i zregenerowana. Unormowane wydzielanie sebum.

Sposób użycia:

Wmasuj kilka kropli olejku w oczyszczoną i zwilżoną skórę twarzy, szyi i dekoltu.

Możesz również:

  • wzbogacić nim krem,
  • używać zamiast kremu,
  • stosować jako serum na noc,
  • zastosować do olejowego oczyszczania twarzy (Oil Cleansing Method). 

Unikaj okolic oczu. Przechowuj w ciemnym, zimnym, suchym miejscu.

Pojemność: 30 ml 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl